Aerul Sărat
„De ce e bun aerul de salină?
Nu e poluat, nu irită mucoasele, fiindcă este total lipsit de alergeni. Temperatura este constantă, iar cristalele de sare din aer, leaga particulele de Ioni pozitivi, astfel aerul din incapere devenind curat si sanatos, oferind acel echilibru de care are nevoie sistemul imunitar.
Inhalarea pe caile respiratorii a aerosolilor salini, nu numai ca ajuta la prevenirea si tratarea unor boli ale sistemului respirator, dar ajuta si in cazul unor probleme legate de alergii, sinuzite, stari de epuizare, stress, insomnii, imunodepresii.
Atentie, cel mai important efect pe care-l are aerul salin este acela de descongestionare şi dezinfectare a mucoasei căilor respiratorii.
Sistemul Imunitar
In decursul vieții, bacteriile, virușii , diferitele tipuri de ciuperci vor să pătrundă în organismul nostru, astfel provocând infecții .Afectate sunt mai ales persoanele care au imunitatea scăzută.
Aerul sărat din saline, ionii negativi emanați în aer ajută la detoxifierea sangelui astfel prevenind răspîndirea inflamațiilor.
Aerosolul mărește amplitudinea respirației, fluidifică secrețiile bronșice si ajută sistemul imunitar !
In decursul vieții, bacteriile, virușii , diferitele tipuri de ciuperci vor să pătrundă în organismul nostru, astfel provocând infecții. Afectate sunt mai ales persoanele care au imunitatea scăzută. Aerul sărat din saline, ionii negativi emanați în aer ajută la detoxifierea sangelui astfel prevenind răspîndirea inflamațiilor.
Aerosolul mărește amplitudinea respirației, fluidifică secrețiile bronșice si ajută sistemul imunitar!
Ioni Negativi
Efectele benefice ale ionilor negativi
Sensul cuvantului ion :
Un ion este un atom, o moleculă sau în general un grup de atomi care are o sarcină electrică nenulă. Un atom neutru din punct de vedere electric are un număr de electroni egal cu numărul de protoni din nucleu şi se poate ioniza prin schimbarea acestui echilibru. Astfel,
- dacă pierde unul sau mai mulţi electroni devine un ion pozitiv, numit şi cation pentru că este atras de catod (electrodul negativ);
- dacă primeşte unul sau mai mulţi electroni devine un ion negativ, numit şi anioni pentru că este atras de anod (electrodul pozitiv)
In aerul pe care il respiram in general numarul ionilor negativi este egal cu cel al ionilor pozitivi, insa este bine de stiut ca ionii negativi sunt benefici asupra organismului pe cand ionii pozitivi sunt daunatori.
Concentratia de ioni este mare in zonele montane ,in padure,la mare si mai ales in zonele cu paduri de rasinoase , in apropierea cascadelor , a cursurilor de apa.
Ionii negativi sunt benefici organismului datorita multiplelor efecte pozitive. Ionii negativi stimuleaza si armonizeaza majoritatea proceselor vitale, dar si pe cele din sfera psihicului si a emotionalului. Alte efecte ale ionilor sunt cresterea capacitatii de concentrare si vigilenta, micsorarea tendintei de raceala prin imbunatatirea sistemului imunitar, alinarea durerii de cap si a iritatiilor cailor respiratorii si a nasului.
Salinoterapia
Salinoterapia este un procedeu extrem de simplu de terapie, care nu implica administrarea de medicamente sau suplimente alimentare. Salinoterapia reprezinta, pe de o parte, inhalarea pe caile respiratorii a aerosolilor salini, iar pe de alta parte, absorbtia aerosolilor salini prin intermediul pielii.
Aerosolii sunt microparticule solide, lichide sau gazoase, aflate in suspensie in atmosfera. Acestia pot ramane in atmosfera de la cateva ore pana la durate de ordinul zilelor, saptamanilor sau chiar anilor; durata fiind conditionata de umiditate, temperatura, miscarea aerului, presiune, efectele razelor solare, etc..Aceste microparticule plutesc datorita ciocnirii cu moleculele de aer si de apa din atmosfera, particulele mai mari de un micron se depun pe sol, datorita gravitatiei.”
Cromoterapia
Culorile si muzica din interiorul Salinei Brasov
Terapia prin culoare are o influenta considerabil asupra starii de spirit. Culorile calde (galben, portocaliu, rosu, roz) au un efect de stimulare si energizare, culorile reci (albastru, violet,verde) au un efect calmant, diminuand stresul.
Efectele culorilor:
Visiniu
Roşu este culoarea cea mai fierbinte şi are efect direct asupra sângelui. Este o culoare benefică în cazul problemelor la circulaţia sângelui. Are efecte terapeutice pentru: circulaţia sângelui, tensiune joasă (hipo tensiune), paralizie, tendinţă de leşin, stimulează organele care funcţionează slab. Este stimulent pentru ficat şi pentru dezvoltarea celulelor roşii. Este energizant, dă forţă vitală şi ne ajută să fim mai activi.
Albastru
Este o culoare intuitivă, afectează organele de simţ, dintre care mai ales urechile şi nasul. Această culoare are efect terapeutic asupra astmului şi bronşitei acute, dar mai ales albastru închis are efectul de lărgire a bronhiilor. În principu, şi culoarea indigó are efectul identic cu albastrul, însă fiind mai închis, are mai mare efect antispasmodic. S-a dovedit a fi foarte folositor pentru afecţiuni neurologice, sau pentru vindecarea căderii entuziasmului.
Portocaliu
Este o culoare caldă şi stimulentă. Are efecte terapeutice pentru: probleme de climax, astm cronic, reumatism, tuse, bronşită. Are efect favorabil asupra digestiei, reduce disfuncţionarea metabolismului. În general, în toate privinţele este eficace pentru sănătate. Întăreşte ţesutul plămânilor, este revigorant în cazul somnolenţei şi folositor contra oboselii sau influenzei. Are efect pozitiv, este dătător de căldură, este reconfortant, revitalizant, stimulează forţa de muncă, sexualitatea, virilitatea şi contribuie la creşterea imunităţii. Este folositor contra depresiei şi letargii, redă pofta de viaţă şi ajută la mai bună concentrare a atenţiei.
Galben
Este o culoare caldă, care este foarte aproape de soare, de lumină. Are efecte terapeutice pentru: afecţiuni gastrice, indigestie, constipaţie, bulimie, afecţiuni de ficat şi fiere, diabet, amnezie, neurastenie. Are efect de îmbunătăţire a activităţii creierului, stimulează gândirea logică şi ajută la obţinerea stăpânirii de sine.
Verde
Este culoarea naturii şi regenerării generale. În consecinţă, culoarea verde creează armonie, reduce oboseala şi surmenajul. Are efect terapeutic la durerile cauzate de varice sau reumatism şi artrită, rezultând stoparea durerii. În cazul tusei măgărească şi bronşitei, s-a dovedit a fi calmant.